Vegan
90 minutter
Lett
Steg 1
Kok opp sukker og vann og rør til sukkeret er oppløst. Ha i tunbalderbråblomster. La koke i 8 minutter.
Steg 2
Senk varmen og la trekke i 20 minutter.
Steg 3
Kjøl ned blandingen og sil den, skvis ut væsken fra blomstene for mer smak. Hell over i rene flasker eller på glass.
Steg 4
Bland sirupen, vann og sitron og kjør det i en blender hvis du ikke vil ha biter av sitronzest.
Steg 5
Ha blandingen i en iskremmaskin og kjør til den har fått riktig konsistens, ca 45 minutter. Hell over i en beholder og sett i fryseren, eller servér med det samme.
Oppskriften gir mat til ca 4 personer
SIRUP
2 dl
Tunbalderbråblomst
2 dl
Vann
2 dl
Sukker
SORBET
2,5 dl
Tunbalderbråsirup
2,5 dl
Vann
1
Sitron, saft og zest