Oppskrifter

Sorbet av tunbalderbrå

Mette Alstad

En lett og forfriskende sorbet du kan lage hjemme!

plant

Vegan

timer

90 minutter

barbell

Lett

Steg 1

Kok opp sukker og vann og rør til sukkeret er oppløst. Ha i tunbalderbråblomster. La koke i 8 minutter.

Steg 2

Senk varmen og la trekke i 20 minutter.

Steg 3

Kjøl ned blandingen og sil den, skvis ut væsken fra blomstene for mer smak. Hell over i rene flasker eller på glass.

Steg 4

Bland sirupen, vann og sitron og kjør det i en blender hvis du ikke vil ha biter av sitronzest.

Steg 5

Ha blandingen i en iskremmaskin og kjør til den har fått riktig konsistens, ca 45 minutter. Hell over i en beholder og sett i fryseren, eller servér med det samme.

Oppskriften gir mat til ca 4 personer

SIRUP

2 dl

Tunbalderbråblomst

2 dl

Vann

2 dl

Sukker

SORBET

2,5 dl

Tunbalderbråsirup

2,5 dl

Vann

1

Sitron, saft og zest

God soppjakt er proppfull av tips og trips til hvordan du finner, sanker og tilbereder Norges beste sopp og nyttevekster.

Kjøp God soppjakt!