Oppskrifter

Kremet pasta av svart trompetsopp

Mette Alstad

Kanskje verdens beste pasta?

Hvis du ikke har svart trompetsopp kan du fint bytte ut dette med mer traktkantarell, eller bruk din yndlingssopp. Kantarell, steinsopp eller sjampinjong er fine alternativer.

plant

Vegetarisk

timer

30-45 minutter

barbell

Lett

Steg 1

Bløtlegg tørket sopp i en bolle med vann i ca. 15 min

Steg 2

Kutt sjalottløk i halve ringer mens du venter på soppen

Steg 3

Stek soppen til vannet har sluppet og fordampet

Steg 4

Ha i olje og sjalottløk og stek til løken har falt sammen

Steg 5

Ha i hvitvin og la surre til vinen er fordampet

Steg 6

Ha i smør, salt og pepper og stek til nesten sprø

Steg 7

Ha i fløte og la putre til den er tyknet og gyllen

Steg 8

Samtidig koker du saltet vann til pasta

Avhengig av koketid, ha i pasta så det klaffer med ferdig saus

(gjerne ca. når du har i fløte i sausen)

Steg 9

Ha pastaen i sausen og bland godt

Steg 10

Riv over parmesan

Oppskriften gir mat til ca 2 personer

SAUS

15 g

Svart trompetsopp, tørket (200 g fersk)

15 g

Svart trompetsopp, tørket (200 g fersk)

2 stykk

Sjalottløk

3 dl

Fløte

0,5 dl

Hvitvin

2 ss

Smør

2 ss

Olje

Salt

Pepper

PASTA

250 g

Pasta, gjerne penne, skruer eller skjell

salt, til vannet

God soppjakt er proppfull av tips og trips til hvordan du finner, sanker og tilbereder Norges beste sopp og nyttevekster.

Kjøp God soppjakt!