Oppskrifter
Kremet pasta av svart trompetsopp
Mette Alstad
Kanskje verdens beste pasta?
Hvis du ikke har svart trompetsopp kan du fint bytte ut dette med mer traktkantarell, eller bruk din yndlingssopp. Kantarell, steinsopp eller sjampinjong er fine alternativer.
Vegetarisk
30-45 minutter
Lett
Steg 1
Bløtlegg tørket sopp i en bolle med vann i ca. 15 min
Steg 2
Kutt sjalottløk i halve ringer mens du venter på soppen
Steg 3
Stek soppen til vannet har sluppet og fordampet
Steg 4
Ha i olje og sjalottløk og stek til løken har falt sammen
Steg 5
Ha i hvitvin og la surre til vinen er fordampet
Steg 6
Ha i smør, salt og pepper og stek til nesten sprø
Steg 7
Ha i fløte og la putre til den er tyknet og gyllen
Steg 8
Samtidig koker du saltet vann til pasta
Avhengig av koketid, ha i pasta så det klaffer med ferdig saus
(gjerne ca. når du har i fløte i sausen)
Steg 9
Ha pastaen i sausen og bland godt
Steg 10
Riv over parmesan
Oppskriften gir mat til ca 2 personer
SAUS
15 g
Svart trompetsopp, tørket (200 g fersk)
15 g
Svart trompetsopp, tørket (200 g fersk)
2 stykk
Sjalottløk
3 dl
Fløte
0,5 dl
Hvitvin
2 ss
Smør
2 ss
Olje
Salt
Pepper
PASTA
250 g
Pasta, gjerne penne, skruer eller skjell
salt, til vannet